Thursday, December 14, 2006

Si et fixes ho voras

Des de fa un temps sempre se'm ronda pel cap una idea recurent. Agafa el programa de TV o Radio en Prime Time que vullges, te parle desde Buenafuente de A3 fins La Ventana de La Gemma Nierga de la Cadena Ser. Casi sempre si no sempre que en algun programa destos apareix un personatge convidat (generalment músic o escriptor conegut més o menys per tothom, bo fica també actor) sempre van a estos programes a vendrens alguna cosa. El nou disc, la nova peli o el nou Best Seller. I jo pense: ens estan venent a este personatge. Si és simpàtic i agradable, millor que millor, si no ho és, dona igual millor, vendrà per polèmica, bo no se.
Ché, que no posen prou anuncis que damunt ens han de vendre també cuan estem veient un programa de TV que no és del "teletienda".

Una part de mi pensa que si alguna cosa és bona és bona, també estic convençut que el millor llibre de la meua vida mel compraré segurament en un mercat ambulant de segona má i no tindrà tantes històries com una il·lustració l´ostia de parida en la portada d´un tio que treballa per a Plaza & Janes per exemple i es tira 4 mesos pensant com fara el dibuixet per que la gent compre el llibre. (Ho senc molt J. però jo estic convençut que és on trobaré els millors llibres de ma vida).

Bé, dit tot açó vos encomane que compreu o consumiu les coses per el seu valor real, i sigueu capaços de ser crítics per a distingir entre allò que vols (per qualitat o pel que et done la real gana) d´allò que et venen i t´ho colen sense donar-te adonar-te´n.

Besets ( per a elles) abraçades (per al ells).

J. J. Segarra.

2 Comments:

At 6:46 AM, Blogger Reflexiones desde el catre --> J. J. Segarra said...

dejame que lo piense bien y responderé a eso

 
At 8:55 AM, Blogger Reflexiones desde el catre --> J. J. Segarra said...

A ver, no se trata de que un libro bien ilustrado no es bueno o no valga.
¿Pero es necesario que ese libro tenga una ilustración en la portada tan llamativa que el primer motivo por el que cogas ese libro para ojearlo sea esa? Editorial cátedra no tiene portadas espectaculares, ¿alguien duda que aquello que edita cátedra no sea un clásico?, o que, ¿en edición de bolsillo con aquellos dibujitos no tan espectaculares como los de el último bombazo de Cesar Vidal, que escribe libros como churros, no se encuentran libros buenisimos?. De lo que se trata es que para mi, voy a poner un ejemplo para que se entienda bien, un libro como El Código Da Vinci será una novela más o menos buena, pero no es para tanto, hay libros con una narrativa más interesante desde el punto de vista si quieres hasta estilístico, (pero para gustos colores), mucho más buenos. A mi se han atrevido a decirme que El código Da Vinci es el mejor libro que podran leer en su vida. Pues que pena, ¿no?

Besitos (para ellas) y abrazos (para ellos).

J. J. Segarra.

 

Post a Comment

<< Home